- REKLAMA -
13.7 C
Užice
Početna Naslovna Opština Nova Varoš donirala Domu zdravlja savremenu medicinsku opremu

Opština Nova Varoš donirala Domu zdravlja savremenu medicinsku opremu

- REKLAMA -

Opština Nova Varoš je donirala Domu zdravlja savremenu medicinsku opremu koja će se koristiti za potrebe službi ginekologije, hitne pomoći, dečjeg dispanzera, opšte prakse i laboratorije. Vrednost donacije je preko 1,5 miliona dinara.  

Zaposleni u službi za zdravstvenu zaštitu žena su pored pedesetak ginekoloških instrumenata, dobili i dva aparata, kardiotograf i mikroskop za citološku ambulantu. Kardiotograf  je namenjen za praćenje trudnoće u trećem trimestru, posebno uterinske aktivnosti i srčane akcije ploda, dok je specijalizovani mikroskop važan za skrining grlića materice.

Laboratorija je dobila dve moderne stolice za pacijente, hitnoj pomoći je dodeljeno 12 specijalizovanih torbi i setovi pomagala za potrebe urgentnih stanja, po jedan novi EKG aparat dobili su dispanzer za decu i opšta praksa, a upotrebi je i savremeni aprirometar za ispitivanje plućne funkcije.

U toku je tenderska procedura za nabavku nove stomatološke jedinice, a do 1.septembra vozni park će biti obogaćen sa dva terenska vozila.

Izvor I foto: Varoške novine

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
93 %
1.4kmh
100 %
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime