- REKLAMA -
12.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Berba maline u novovaroškom kraju je u toku

Berba maline u novovaroškom kraju je u toku

- REKLAMA -

Berba maline u novovaroškom kraju je u toku, a jedina hladnjača u tom kraju malinu otkupljuje po ceni od 95 do 154 dinara po kilogramu, u zavisnosti od vrste i kvaliteta. Za vilamet prve klase otkupna cena sa bonusom je 144 dinara po kilogramu, dok je miker 10 dinara skuplji.

Hladnjača u Bistrici prve količine otkupila je 19. juna i do sada je primila oko sto tona roda od proizvođača iz Prijepolja, Nove Varoši i Priboja.

-Otkupna cena maline vilamet koje je i najviše, iznosi 135 dinara za prvu klasu roda. Na tu cenu malinari koji je sami dovezu malinu do hladnjače dobiće još sedam dinara po kilogramu na ime transportnih troškova, odnosno pet dinara iz bližih zasada. Dodatni bonus od dva dinara dobiće malinari koji ubranu količinu predaju hladnjači isti dan do 14 sati, što je ukupno 144 dinara po kilogramu. Cena je usklađena sa cenom otkupa u drugim sredinama, rekla je za Varoške novine Stana Golubović, šef Zlatarplastove hladnjače u Bistrici.

U novovaroškom kraju malina se gaji na oko 60 hektara. Roda druge klase nema mnogo, a hladnjačari ga plaćaju 90 dinara za kilogram, plus pet dinara na ime prevoza.

Izvor i foto:Varoske.net

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
98 %
0.3kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

280 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime