- REKLAMA -
12.6 C
Užice

Predavanje o gajenu voća u Arilju

- REKLAMA -

Prezentacija projekta Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu koji realizuje Institut za voćarstvo, Čačak u suorganizaciji sa Opštom zemljoradničkom zadrugom Agro eko voće Arilje i Prvom složenom zemljoradničkom zadrugom Naši voćari, a finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije, održaće se sutra u prostorijama Opšte zemljoradničke zadruge Agro eko voće Arilje u Arilju, sa početkom u 11 sati.

Predavanja će biti iz oblasti tehnologije gajenja i zaštite jagodastih vrsta voćaka, kao i mogućnost prerade njihovih plodova u cilju poboljšanja nutritivne vrednosti i dobijanja proizvoda sa dodatnom vrednošću.

U okviru edukcije održaće se četiri predavanja: Tehnologija gajenja jagode – predavač dr Jelena Tomić, Tehnologija gajenja ribizle – predavač dr Svetlana M. Paunović, Ishrana jagodastih vrsta voćaka – predavač dr Mira Milinković, Prerada voća – predavač dr Olga Mitrović

Nakon predavanja biće održana diskusija o značaju gajenja jagode i ribizle, pravilnom zasnivanju zasada i primeni savremenih agro i pomotehničkih mera koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta plodova, a time i konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje, kao i dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Izvor i foto: Morava info

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
68 %
1.4kmh
97 %
Pet
13 °
Sub
15 °
Ned
15 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

976 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime