- REKLAMA -
18.4 C
Užice
Početna Slobodno vreme Koncert Danice Krstić sutra na Zlatiboru

Koncert Danice Krstić sutra na Zlatiboru

- REKLAMA -

Koncert Danice Krstić, učesnice Evrovizije biće održan sutra na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Početak koncerta je u 20 časova.

Danica Krstić, rođena je 25. novembra 1995. godine u Kragujevcu. Završila je muzičku školu Dr Miloje Milojević u Kragujevcu, kao i Prvu kragujevačku gimnaziju. Student je druge godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, smer etnomuzikologija. Pevanjem se bavi od svoje pete godine. Član je kultutno-umetničkog društva Abrašević.

Svoju pevačku karijeru započela je sa svojih 6 godina. Svoj prvi javni nastup imala je 2004. godine u dvorani Šumadija, sa poznatom izvođačicom tradicionalne muzike Biljom Krstić, predstavivši se izvedbom pesme „Puče puška”. Godine 2005. svojim glasom i pesmom „Jare moje” otvara dečiju svetsku olimpijadu Brno 2005, u Češkoj. Zatim, 2008. godine snima pesmu za jednu od najpopularnijih serija, Ranjeni orao, a 2009. pesmu za seriju Greh njene majke. Godine 2012, bila je pobednica serijala Šljivik, u kategoriji vokalni solista, predstavivši se pesmom „Kiša pada trava raste”, koji se emituje na Radio-televiziji Srbije, a 2015. se našla u finalu srpskog izbora za Evroviziju. Danica je učestvovala i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima sa najpoznatijim imenima srpske scene, a nastupala je takođe i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Holandiji, Poljskoj, Rumuniji i mnogim drugim zemljama.

Pevala je pesmu Nova deca“ zajedno sa bendom Sanja Ilić i Balkanika koja je predstavljala Srbiju na izboru za pesmu Evrovizije 2018. u Lisabonu. Pesma je ušla u finale Evrovizije.

Izvor i foto:Zlatiborpress

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
59 %
5.1kmh
99 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

jedan komentar

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime