- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Proglašena vanredna situacija u opštini Ivanjica

Proglašena vanredna situacija u opštini Ivanjica

- REKLAMA -

Proglašena je vanredna situacija u opštini Ivanjica zbog curenja mazuta iz cisterni u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u reku Moravicu.

-Voda za piće u Ivanjici je ispravna jer je vodozahvat smešten 15 km uzvodno od mesta izlivanja mazuta, ali vodu nizvodno od mesta izlivanja ne treba koristiti kao tehnički i  za pojenje stoke, rekao je Momčilo Mitrović, zamenika predsednika opštine Ivanjica.

Vanredna situacija je proglašena da bi se uključili Srbija vode i Sektor za vanredne situacije da bi se što pre rešio problem. Reka Moravica teče dalje ka Požezi i Zapadnoj Moravi što može izazvati veliku humanitarnu katastrofu jer je u cisternama oko 70 tona mazuta.

-Ovo je najveća ekološka katastrofa koja je pogodila Ivanjicu. Reagovali smo brzo, a to da li će neko snositi odgovornost to će utvrditi nadležni organi. Mi se nadamo da ovo nije mnogo otišlo, tek treba da vidimo gde je poslednja mrlja od mazuta i tu će biti postavljena fizička prepreka, bacaće se prah, skupljaće se i čistiće se, dodao je Mitrović.

Masnu mrlju primetili su u ponedeljak popodne meštani koji žive pored reke u naselju Šume.

Izvor i foto:Infoliga

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
92 %
1kmh
100 %
Čet
15 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime