- REKLAMA -
13.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Počela izgradnja kanalizacione mreže na Beloj Zemlji

Počela izgradnja kanalizacione mreže na Beloj Zemlji

- REKLAMA -

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje vode na Beloj Zemlji su počeli danas. Vrednost radova je oko 44 milona dinara, a finansiraju ih Ministarsvo privrede i grad Užice. Rok za izvođenje radova koje izvodi firma Jedinstvo iz Sevojna je 90 dana. Kanalizaciona mreža i postrojenje će služiti za otpadne vode buduće industrijske zone koja će uskoro početi da se gradi, a koristiće je i oko 800 stanovnika iz naselja Čair 1 i Čair 2.

-Do kraja ove godine  ćemo imati završenu prvu fazu radova na budućoj industrijskoj zoni Bela Zemlja od koje svi puno očekujemo i nadamo se da će se ispuniti obećanje predsednik Vučića da iduće godine u ovu industrijsku zonu dolazi makar jedan značajan i veliki investitor čime bi se otvorile mogućnosti za veće novo zapošljavanje. Inače, već postoji zainteresovanost više privrednika sa područja Bele Zemlje i Užica da podižu nove kapacitete u ovoj industrijskoj zoni, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Petković je naveo i da je grad Užice završio tender za izradu projektne dokumentacije za glavnu saobraćajnicu u okviru industrijske zone.

-Verujemo da ćemo najkasnije do proleća naredne godine imati pomoć Vlade Srbije da uradimo ovu saobraćajnicu, ali i da kroz Nacionalni investicioni plan dobijemo značajna sredstva za potpuni završetak industrijske zone. Mi se ovde na Beloj Zemlji uklapamo u tu priču, jer ubrzano radimo i na završetku projektne dokumentacije za ostatak kanalizacione mreže kako bismo iz sredstava ovog Nacionalnog investicionog plana već iduće godine počeli da rešavamo njen značajniji deo, rekao je gradonačelnik Petković.

-Prvom fazom izgradnje kanalizacione mreže i kolektora neće biti obuhvaćene fabrike koje su na području Popove vode, odnosno, na početku Bele Zemlje, ali je očekujemo da će već početkom naredne godine biti spreman projekat i da će početi njegova realizacija, za uključivanje i ovog dela Bele Zemlje u kanalizacionu mrežu i kolektor, dodao je Petković.

Tihomir Petković

Gradonačelnik je rekao da je Užice na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine dobilo deo novca za pošumljavanje 5,22 hektara na lokacijama iznad Velikog parka i Belog groblja. To je kompenzacija za ono što ćemo seći ovde na području industrijske zone.

Petković je najavio da će rebalansom budžeta grada sredinom septembra biti izdvojeno 16 miliona dinara za početne radove za izgradnju kanalizacione mreže u Turici. 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
13.2 ° C
13.2 °
13.2 °
96 %
0.8kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

322 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime