- REKLAMA -
13.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina U toku je konkurs za samozapošljavanje u opštini Čajetina

U toku je konkurs za samozapošljavanje u opštini Čajetina

- REKLAMA -

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Čajetina raspisali su drugi javni poziv za nezasposlene sa teritorije opštine Čajetina za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2019. godini. Poslednji rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 31. oktobar.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijala Užice-ispostava Čajetina u Čajetini i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 200 hiljada dinara, odnosno 220 hiljada dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240 hiljada dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti. Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.

Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 200 hiljada dinara, odnosno 220 hiljada dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240 hiljada dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Detalje konkursa možete videti ovde.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
98 %
1.2kmh
100 %
Čet
14 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime