- REKLAMA -
13.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Prestani da ložiš, predji da se greješ na dugme. Je li skupo...

Prestani da ložiš, predji da se greješ na dugme. Je li skupo i teško-za Lunu Užičanin koji je odradio konverziju na gas. (audio)

- REKLAMA -

Mi sami najviše doprinosimo tome da vazduh koji dišemo postaje gas sa bojom i mirisom. Najveći procenat zagadjenja u Užicu je od individialnih kotlarnica kapaciteta do 50 MV. Više od polovine ukupnog zagadjenja vazduha uzročnici su individualne kotlarnice. Dobra vest je da broj domaćinstava koja se odlučuju za gas raste. Za radio Lunu o svojim iskustvima u pravljenju energetski efikasnog domaćinstva priča Užičanin Slaviša Projević.

Slaviša Projević, užičanin koji je svoj kotao konvertovao na gas
Slaviša Projević, užičanin koji je svoj kotao konvertovao na gas

Nije jednostavno, a ni jeftino preći na gas. Korisnik koji se odluči na taj korak podvrgnut je ne malom trošku ugradnje kotla i razvoda mreže. Preduzeće Užice gas godinama ima akciju smanjenja cene priključka za pedeset odsto, na čak do 36 mesečnih rata. Ako se na pravi način uvežu sve konkretne mere podsticaja uvodjenja gasa, subvenicje grada koji umogućava subvencije za nabavnku ktola, mogućnost odloženog plaćanja, plus korišćenje programa za povoljne kredite za mere energetske efikasnosti uz povraćaj 15 do 20 odsto, korak smo bliži čistijem vazduhu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
93 %
1.4kmh
100 %
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

jedan komentar

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime