- REKLAMA -
12.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina U sredu u Čajetini moleban za podršku SPC u Crnoj Gori

U sredu u Čajetini moleban za podršku SPC u Crnoj Gori

- REKLAMA -

U sredu 22. januara od 17 časova u čajetinskoj Crkvi Svetog arhanglega Gavrila održaće se moleban u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. 

–Solidarišući se sa našom braćom i sestrama u Crnoj Gori, u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze oni kao i sama Srpska pravoslavna crkva u toj državi, pridružujemo se gradovima širom Srbije i Republike Srpske koji na ovaj način daju podršku vernicima SPC u Crnoj Gori. Moleban će biti služen umesto uobičajene večernje službe, a po izlasku iz hrama izvršićemo litiju ulicama Čajetine. Osim oca Milana i mene, kao bratstva čajetinskog hrama, biće tu i sveštenici iz ostalih parohija Čajetine, od Sirogojna, Ljubiša, Dobroselice, Zlatibora, Mačkata… Očekujemo odziv i sveštenika iz Užica i Bajine Bašte, a možda i iz Republike Srpske, tj. iz Srebrenice i Bratunca-rekao je paroh čajetinske crkve, jerej Petar Lazić. 

Podsećamo, povodom nedavnog usvajanja  „Zakona o slobodi veroispovesti“ u crnogorskom parlamentu, vernici Srpske pravoslavne crkve u toj državi svoje nezadovoljstvo ovim aktom izražavaju kroz molebane i litije sličnog tipa, a slični skupovi održavaju se i u pojedinim gradovima Srbije i Republike Srpske. 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
98 %
0.3kmh
100 %
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime