- REKLAMA -
14.2 C
Užice
Početna Srbija i region Konkurs za slanje penzionera u banje na rehabilitaciju

Konkurs za slanje penzionera u banje na rehabilitaciju

- REKLAMA -

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je konkurs za slanje penzionera u banje na rehabilitaciju.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2020. godine, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih, porodičnih, poljoprivrednih penzija i penzioneri samostalnih delatnosti koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija do iznosa od 27 775 dinara. U desetodnevi borak penzionera u nekoj od 25 banja u Srbiji uključeni su i troškovi prevoza.

Rang liste će se formirati u Fondu PIO, a zahtevi se primaju u udruženjima penzionera.

Pezioneri sa teritorije opštine Čajetina zahteve podnose u Udruženju penzionera opštine Čajetina. Uz zahtev je potrebno priložiti ček od penzije, neku lekarsku dokumentaciju, a obrazac zahteva popunjava se u prostorijama Udruženja. Iz kategorija starosne, invalidske i porodične penzije iz opštine Čajetina na boravak u banjama imaće 40 penzionera: 21 iz starosne, devet iz invalidske i 10 iz kategorije porodične penzije. Pored iznosa penzije, u bodovanje ulaze i godine radnog staža do odlaska u penziju (svaka godina 1 bod) i vreme korišćenja penzije (svaka godina 1 bod).

Prilikom podnošenja zahteva pezioner ima pravo izbora tri banje, ipak, za one koji ostvare pravo na rehabilitaciju, upućivanje u određenu banju vršiće se na osnovu medicinske dokumentacije koju će razmatrati tročlana lekarska komisija.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
14.2 ° C
14.2 °
14.2 °
91 %
2.3kmh
3 %
Sub
29 °
Ned
13 °
Pon
13 °
Uto
15 °
Sre
17 °

Poslednje vesti

E- MOLIM VAS! (AUDIO)

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime